Over Aletta Bakker
Body Stress Release Practitioner ben ik geworden door mijn eigen positieve ervaringen met deze methode. Van een traject 'Leer er maar mee leven' in het revalidatiecentrum kwam ik dankzij Body Stress Release weer volop in het leven te staan. Met mijn praktijk voor Body Stress Release hoop ik ook voor anderen met pijn en beperkingen bij te dragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Na een ongelukkige val van de trap, 12 jaar geleden, kon ik een tijd lang niet lopen en staan. Zelfs zitten was lastig. M’n baan in het onderwijs moest ik opgeven, het was fysiek onmogelijk om te werken.
Gedurende enkele jaren had ik geen gevoel in m’n linkerbeen en was de controle over m’n spieren van slag. Daarnaast had ik pijnlijke ontstekingen in m’n heupen en naast m’n heiligbeen (dat zit net onder je ruggengraat). Ook had ik weinig energie; continu pijn hebben is best vermoeiend.

Mijn reumatoloog gaf me een folder over Body Stress Release. De pijn en enorme beperkingen waren goede redenen deze methode uit te proberen: hopelijk bracht BSR verlichting en meer bewegingsvrijheid.

Na de eerste BSR-afspraak kwam het gevoel in m’n voetzool terug, een grote verrassing. Langzaam maar zeker kroop het gedeelte waar ik weer gevoel had omhoog richting heup. 

In een revalidatiecentrum had ik (theoretisch) geleerd welke spieren ik moest gebruiken bij welke beweging. Het lukte me echter niet om aan te sturen, om ze daadwerkelijk te gebruiken.

Door de Body Stress Releases herstelde de communicatie tussen lichaam en brein en intussen doen alle spieren het weer. De pijn is verdwenen. Ik kan weer staan, wandelen, traplopen, reizen, dansen, skaten, voetballen, werken, koken, noem maar op. Ook voel ik me veel energieker. Na een periode vol beperkingen geniet ik volop van het gevoel weer te ‘leven’!  

Samen met mijn zoon Floris (destijds 11 jaar) was ik in Zuid-Afrika. Hij ging naar de lagere school, ik naar de Body Stress Release Academy.
Een bijzondere tijd!


Corona-info: van praktijk aan huis naar praktijk in de tuin.

Voorlopig vinden de BSR-sessies plaats in een afgeschermd, overdekt gedeelte van de achtertuin. Deze is bereikbaar via de poort tussen huisnummers 11 en 13 in.
Op deze manier kan ik aan alle voorwaarden voldoen, die vanwege het corona-virus worden gesteld aan het uitoefenen van een contactberoep.

Het is een knusse plek vol frisse lucht, gefluit van vogels en zicht op groen.

Als het in september te fris gaat worden, wijkt de praktijk uit naar een ruimte op 't Goylaan 1. Ook hier wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het corona-protocol dat door de BSRAN is afgegeven.