Ervaringen van klanten

Heleen (64 jaar)
Body Stress Release is de mogelijkheid voor fysieke en mentale hulp in mijn leven.
Hierbij is Aletta de behandelaar die door haar integere en vakkundige werkwijze het lichaam als het ware "uitnodigt" te reageren. Aletta werkt "met aandacht" en is zeer zorgvuldig en prettig.

Body Stress Release hielp mij bij acute (onder- en bovenrug)klachten en helpt mij bij chronische kwesties, met name hoofdpijnen. Het is een fantastisch uitgewerkte zachte techniek, waarbij vastgezette spierspanningen worden "uitgenodigd" los te laten. Dat loslaten leert mij vervolgens meer te vertrouwen en "ruimer" te leven.
2020

Dagmar (37 jaar)
Aletta is een lieve vrouw die je op een prettige manier op je gemak stelt. Ze werkt heel vakkundig en ik reageer heel goed op de behandelingen die ik al mocht ontvangen. Wat me telkens opvalt: ze voelt feilloos aan wat er nodig is tijdens de BSR sessies. Ze stemt heel goed af en werkt heel zorgvuldig. Ik voel me veilig en gezien. Merkte vanaf het begin 
dat de sessies op meerdere lagen de processen aanwakkeren die me actief ondersteunen bij mijn fysiek en emotioneel herstel.
Voel me nog altijd dankbaar dat ik haar en de BSR heb ontdekt!
2018


Judith
(40 jaar)
Ik kwam bij Aletta vanwege spanning in mijn middenrif. Waarschijnlijk veroorzaakt door werkstress en verkeerde ademhaling tijdens het hardlopen. En hoewel ik heel bewust ben van mijn lichaam en al jaren aan yoga en ademhalingsoefeningen doe, lukte het me niet om deze spanning zelf weg te nemen. Al na de eerste behandeling voelde ik duidelijk dat er iets gebeurde in mijn lijf. Aletta had echt iets 'aan' gezet; mijn lichaam ging aan de slag om het probleem op te lossen. Na elke behandeling voelde ik verbetering en nu, na 5 behandelingen, heb ik nagenoeg helemaal geen last meer van een gespannen middenrif. En dat voelt erg bevrijdend! 
Met Aletta heb ik afgesproken om 1x in het half jaar langs te komen voor een behandeling. Als een soort 'onderhoudsbeurt'. 
De manier waarop Aletta behandelt vind ik zeer ontspannend. Er gaat van alles stromen en je voelt dat je lichaam reageert. Heel bijzonder.
2017

Marjo (52 jaar)
Ik kwam bij Aletta met een reeks klachten die steeds terugkeerden. Pijn in onderrug, bekken en bil met uitstraling naar benen en daarnaast had ik last van spierkrampen aan de zijkanten van mijn onderbenen. Ik heb 5 behandelingen gehad. Na de eerste behandeling kwamen oude klachten (zoals een peesontsteking die ik ooit aan mijn pols heb gehad) voor even terug. Dat was niet zo pijnlijk, maar vooral een aparte ervaring. Het voelde alsof mijn lichaam heel hard aan het werk was om de boel op te ruimen. Na de tweede behandeling vroeg ik om oefeningen voor mijn rug die ik direct heb kunnen integreren in mijn dagelijks ritme. Ze adviseerde me voorzichtig om twee weken niet te sporten. Ze legde dat op zo’n manier uit dat ik me gemotiveerd voelde om het rustig aan te doen. De spierkrampen en uitstraling naar de benen verdwenen snel. Wat opvallend is, is dat ik sinds de behandelingen van Aletta altijd rechtop ben gaan zitten. Dus niet meer gedraaid op een stoel, of met gekruiste benen. De pijn in mijn onderrug en bekken is weg. 

Aletta is een ontzettende warme, attente en zachtaardige vrouw. Ze neemt de tijd bij het consult en er staat bovendien een kop thee voor je klaar voordat ze begint. Het was makkelijk om me aan haar over te geven tijdens de behandeling. Ik beveel haar van harte aan!

2016

Mirjam (57 jaar)
Ik had nog nooit van BSR gehoord, maar werd er door iemand op attent gemaakt.

Dus kwam ik drie behandelingen terug bij Aletta binnen, met een geblokkeerde linkerarm.
Mijn jas kon ik niet aandoen op een normale manier zonder pijn, en mijn trui niet uit.
Mijn arm deed zeer op alle knooppunten vanaf mijn pols tot aan mijn schouder, en dat al voor zes weken.

Aletta is een open en integere vrouw, en hoewel ze net begonnen is weet ze wat ze doet, en is ze zeer enthousiast, over BSR.

Na de eerste twee behandelingen nam de pijn af.
Maar twee dagen na de derde behandeling, verdween de stijfheid en de spanning in snel tempo.
Elke dag ging het voelbaar beter.
Nu twee weken na de derde behandeling, kan ik weer alles doen, zonder pijn.
Wat een wonder!

Ik bak weer koekjes, en kan weer met plezier in de tuin werken.
Heerlijk, als je lichaam weer vrij is van spanningen.

Dank je wel Aletta,voor je liefdevolle, zachte, maar doortastende handen, en tot de volgende keer!

Liefs, Mirjam
2015


Marian
(54 jaar)
Ik kwam bij Aletta vanwege uitstralende pijn in nek en hoofd. De oorzaak was vastzittende spanning in mijn rugspieren en schouders. Veel oefeningen en fysiotherapie brachten niet het gewenste resultaat. Ik wist dat de oplossing lag in ontspanning. Maar mijn spieren wisten niet goed meer hoe dat moest. 

Na de eerste behandeling met BSR voelde ik direct veel effect. Door de ontspanning in m'n bovenrug had ik het gevoel ook een ander evenwicht te voelen. Mijn benen droegen zoals het hoort mijn lichaam weer en niet mijn rug. De pijn in m'n nek en hoofd verdwenen. 

Deze ervaring gaf veel vertrouwen. Eigenlijk is de spierspanning na een aantal behandelingen steeds verder verminderd. Nu blijf ik nog eenmaal per maand terugkomen voor een onderhoudsbehandeling. Aletta vind ik zeer betrokken en zorgvuldig in de behandelingen.
2015

Jilly (23 jaar):
Bij Aletta voel ik me erg op m'n gemak. Normaal laat ik me niet zo graag lichamelijk aanraken, maar in Aletta heb ik een rotsvast vertrouwen en ik lig daarom ontspannen op de behandeltafel.
Over de effecten van Body Stress Release ben ik verwonderd én razend enthousiast. Er spelen aardig wat kwesties bij mij, die ik hier niet allemaal ga noemen.Eén ding dat na 2x afspreken gebeurde was dat ik weer ongesteld werd! Dat was al een half jaar niet gebeurd. En de maand erop kwam m'n menstruatie gewoon op tijd.
Na de eerste keer kreeg ik eerst juist meer pijn in m'n rug en hoofd. Aletta had me uitgelegd dát en waarom dit kon gebeuren en daarom kon ik er alleen maar blij om zijn: het werkte!
Na een paar keer waren al m'n pijnen en tintelingen veel minder. Ook kon ik weer gewoon bukken om iets van de vloer te rapen.
Nu ben ik meestal pijnvrij. We gaan uitproberen hoe het gaat als ik één keer in de 4 weken een BSR sessie heb. Ik heb een eigen lunchroom en omdat sommige werkzaamheden lichamelijk belastend zijn, lijkt het me prettig en verstandig regelmatig een release te krijgen. Als het lukt gaan we de tussenpozen langer maken.
2014

Floris (Aletta's zoon, 11 jaar): 
Bij mij helpt het best wel. Ik ben heel kietelgevoelig en bij de eerste impulsjes spring ik op en moet alles overnieuw. Gelukkig is mijn moeder heel geduldig, dus neemt ze goed de tijd. En dan val ik in slaap. Een keer op Vlieland had ik een heel domme beweging gemaakt en kreeg ik vreselijke pijn in m’n rug. Dus toen gaf m’n moeder een behandeling en de pijn was toen heel snel verminderd. En de volgende dag was het helemaal over.

In Zuid-Afrika had ik een hele zware rugzak voor school en daardoor had ik soms best wel rugpijn. Dus het was wel handig dat m'n moeder iets voor me kon doen.
november 2014
 


Corona-info:
Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het corona-protocol dat door de BSRAN is afgegeven
, in overleg met zuster- organisaties en het RIVM.
Als je een afspraak maakt, krijg je het per mail toegestuurd. Overweeg je een afspraak en ben je benieuwd naar het protocol dan stuur ik het je ook toe.